Home > Uncategorized, Wereld Economie > 11 voorbeelden van de krankzinnige corruptie in het Westerse financiële systeem

11 voorbeelden van de krankzinnige corruptie in het Westerse financiële systeem

De meeste Westerlingen zijn het er inmiddels wel over eens dat het huidige financiële systeem corrupt is, en dat bankiers en andere financiële topmannen van nature net zo corrupt zijn als veel politici. Toch beseffen maar weinig mensen hoe extreem en krankzinnig deze corruptie in de loop der jaren is geworden, en hoe de gewone Westerse burger door de financiële instellingen letterlijk bestolen wordt van zijn welvaart, ten gunste van toch al puissant rijke en machtige financiële elite.

Wall Street en zijn equivalenten in de rest van de wereld zijn zo doordrenkt van corruptie en onvoorstelbare hebzucht, dat er nauwelijks nog adequate omschrijvingen voor te bedenken zijn. Het heeft er veel weg van dat banken en financiële instellingen werkelijk alles proberen om zo veel mogelijk geld en welvaart weg te graaien bij zowel de overheden als de gewone man. Dat ze daarmee uiteindelijk de verwoesting van de hele wereldeconomie en de verarming van honderden miljoenen mensen veroorzaken deert hun niets. Integendeel, ook daar weten ze tot in het uiterste toe een slaatje uit te slaan.

Hier volgen 11 voorbeelden waaruit blijkt hoe verschrikkelijk corrupt het Westerse financiële systeem is geworden:

1.   Een ‘insider’ kwam onlangs naar buiten met keihard bewijs dat de financiële elite openlijk en onbeschaamd de prijs van goud en zilver manipuleert. Ondanks het geleverde bewijs is er niet één land, regering of instelling die hier iets aan doet.

2.   Tevens is duidelijk geworden dat verreweg het meeste goud dat op de markten wordt verhandeld alleen op papier bestaat en geen echt, tastbaar goud vertegenwoordigt. Jarenlang namen de meeste mensen aan dat de bij de belangrijke London Bullion Market Association (LBMA, de grootste goudmarkt ter wereld) aangesloten banken een enorme goudvoorraad in hun kluizen hadden liggen. Dat blijkt echter totaal anders te zijn. Volgens insiders hebben de LBMA banken meer dan 100 x zoveel goud uitstaan dan ze werkelijk bezitten. Dus als mensen een certificaat kopen waarop staat dat ze goud bezitten, hebben ze feitelijk niets anders dan een stukje papier gekocht. Ondertussen betalen ze echter wel een forse vergoeding voor het opslaan van hun ‘goud’.

3.   Joseph Cassano, de persoon die mede verantwoordelijk was voor de ondergang van verzekeringsgigant AIG -en misschien zelfs wel van de hele wereldeconomie vanwege de biljoenen die gemoeid waren met de uiterst riskante derivatenkontrakten die AIG onmogelijk kon nakomen- gaat volledig vrijuit en houdt aan zijn monsterfraude ook nog eens een slordige $ 315 miljoen dollar over.

4.   Goldman Sachs ontkent dat het tegen de belangen van zijn klanten heeft gespeculeerd toen de beruchte investeringsbank in 2007 zijn posities in de huizenmarkt omgooide. De realiteit is dat ze dit wel degelijk deden en zelfs tientallen miljarden dollars verdienden aan de economische- en huizenmarkt instorting in de VS, mede omdat ex-Goldman Sachs topmannen op machtige posities in de Amerikaanse regering werden gezet en zorgden dat instituten zoals AIG, waar Goldman mee gespeculeerd had, met honderden miljarden belastingdollars werden uitgekocht, zodat Goldman dik betaald kreeg. Niet voor niets was 2009 voor Goldman Sachs met een winst van circa $ 50 miljard het meest succesvolle jaar ooit.

5.   Inmiddels blijkt dat de grootste banken diverse steden in Amerika en Europa geplunderd hebben met hun roofzuchtige financiële (derivaten)kontrakten. Op dezelfde manier is ook heel Griekenland ten onder gebracht.

6.   Verschillende grote banken op Wall Street worden beschuldigd van het manipuleren met hun cijfers, precies zoals Lehman Brothers dit in 2008 deed tijdens de laatste dagen van hun bestaan. Met deze ‘creatieve’ boekhouding hebben de banken hun werkelijke schuldenpositie doelbewust met succes weten te verhullen. Er is geen reden om aan te nemen dat de banken in Europa niet precies hetzelfde hebben gedaan.

7.   De Federal Reserve heeft in 2009 het leeuwendeel van de Amerikaanse staatsschuld opgekocht. Veel analisten zeggen dat dit neerkomt op het ongelimiteerd bijdrukken van geld en dit feitelijk het instandhouden van één groot frauduleus pyramidespel is. Steeds meer experts zijn van mening dat dit onvermijdelijk zal leiden tot de instorting van de dollar en mogelijk ook het ontstaan van torenhoge (hyper)inflatie.

8.   De Federal Reserve blijkt zelfs Credit-Default Swaps te bezitten over de schuld van scholen in Florida en de schuldenlast van de staten Californië en Nevada. Dat betekent dat de FED winst zal maken als één van deze staten failliet gaat – over belangenverstrengeling gesproken!

9.   Topmensen bij banken en financiële instellingen die zijn uitgekocht met miljarden belastinggeld blijken zichzelf nog steeds gigantische recordbonussen te verstrekken en enorme salarisverhogingen toe te dichten. Ondertussen krijgt de gewone man het steeds moeilijker, blijven er massa’s ontslagen vallen en moeten de overheden fors gaan bezuinigen.

10. We weten nog steeds niet wat er zich werkelijk afspeelt in de voor het publiek gesloten gangen en kantoren van de banken, maar ze weten wel een heleboel over ons. De gegevens-verzameltechnieken van grote creditcard bedrijven zijn inmiddels zo geraffineerd dat ze inmiddels kunnen voorspellen hoe waarschijnlijk het is dat mensen zullen gaan scheiden.

11.   De grootste financiële fraude bestaat echter uit het enorm verhogen van de staatsschuld in zowel Amerika als Europa. Hiermee wordt de financiële toekomst van de volgende generaties in groot gevaar gebracht. Het is moreel verachtelijk om onze kinderen en kleinkinderen op te zadelen met een historisch ongekend grote schuldenlast. Daarom zullen zij -als zij hiertoe nog de kans krijgen- later onze generatie vervloeken voor wat wij hen hebben aangedaan, of beter gezegd: laten aandoen.

  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: